Menu
logo E-zdrowie.pl
  • Zdrowie
  • Odżywianie
  • Zioła
  • Uroda
  • Seks
  • Ciąża i dziecko
  • Psychologia
Szukaj
  • Zdrowie
  • Odżywianie
  • Zioła
  • Uroda
  • Seks
  • Ciąża i dziecko
  • Psychologia

Tag: cukier

Kobieta trzymająca mleko

Laktoza – w jakich produktach występuje? Leczenie nietolerancji laktozy

Czym właściwie jest laktoza? Czy występuje wyłącznie w produktach mlecznych? W jaki sposób zdiagnozować nietolerancję laktozy? Jakie są jej przyczyny i objaw...

Sacharoza

Sacharoza – jaki ma wpływ na zdrowie? Właściwości i źródła

Sacharoza to organiczny związek chemiczny należący do węglowodanów z grupy dwucukrów (disacharydów). Występuje naturalnie w warzywach i owocach oraz wykorzys...

Owoce na żółtym tle i napis fruktoza

Czy fruktoza jest zdrowa? Właściwości fruktozy

Fruktoza, inaczej cukier owocowy, to cukier prosty, który naturalnie występuje w owocach i niektórych warzywach, a także w sokach owocowych oraz w miodzie. W...

Cukier trzcinowy w misce i trzcina na stole

Cukier trzcinowy czy biały – czym się różnią?

Cukier trzcinowy czy biały – który z nich będzie lepszym wyborem? Jakie wartości odżywcze zawierają? Jak wpływają na nasze zdrowie? Poznaj różnice.

Cukier trzcinowy i trzcina

Cukier trzcinowy na skórę i włosy – domowy peeling cukrowy

Peeling cukrowy to naturalny kosmetyk, który możemy samodzielnie wykonać z cukru trzcinowego. W jaki sposób aplikować taki peeling na skalp? Jakie efekty uzy...

Miód w słoiku na stole

Miód w diecie ketogenicznej – czy można go spożywać?

Czy miód może występować w diecie ketogenicznej? Czy biały cukier jest całkowicie zakazany? Czym najlepiej słodzić? Przeczytajcie, aby dowiedzieć się, jak sł...

Ksylitol w misce na stole

Ksylitol – naturalny cukier brzozowy. Czy jest zdrowy?

Ksylitol należy do grona słodzików, które coraz częściej zastępują w naszej diecie cukier biały. Czym właściwie jest ksylitol? Jak wpływa na zdrowie? Czy moż...

Mężczyzna słodzący herbatę miodem

Miód czy cukier – czym lepiej słodzić?

Miód czy cukier – którego produktu powinniśmy używać do słodzenia? Czy cukier rzeczywiście jest szkodliwy? Czy miód może być stosowany przez diabetyków? W ar...

Kostki cukru białego na stole

Cukier biały – czy ma wartości odżywcze? Czy cukier jest szkodliwy?

Cukier biały jest obecny w naszej codziennej diecie. W jaki sposób oddziałuje na zdrowie? Czy jest szkodliwy? W jakich produktach spożywczych występuje? Jaka...

Słodziki i cukier gotowe do spożyciai leżące na stole

Słodzik – czy jest lepszy od cukru? Który słodzik najzdrowszy?

Czy słodzik jest zdrowszym zamiennikiem cukru? Czy mogą go stosować diabetycy? Jakie są jego rodzaje? Który słodzik będzie najlepszy? Odpowiedzi na te pytani...

Cukier trzcinowy pozyskiwany z trzciny cukrowej

Cukier trzcinowy – jakie są jego właściwości? Wpływ na zdrowie

Cukier trzcinowy charakteryzuje się brązową barwą oraz delikatnym, karmelowym posmakiem. Występuje w kilku odmianach i może nie ulegać procesowi rafinacji. C...

    • O nas
    • Kontakt
    • Redakcja
    • Polityka prywatności
  • ©2025 e-zdrowie.pl Wszelkie prawa zastrzeżone
Dbamy o Twoją prywatność

Nasza strona zapisuje pliki cookies w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych zgodnie z Polityką prywatności. Jeśli nie chcesz, aby na Twoim urządzeniu zapisywały się pliki cookies zmień ustawienia przeglądarki. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień w przeglądarce skutkować będzie zapisaniem plików cookies na Twoim urządzeniu.

close icon green