Olej kokosowy w ciąży – 10 skutecznych zastosowań Olej kokosowy przez wielu określany jest mianem superfoods. To żywność, która zawiera cenne dla zdrowia składniki odżywcze i jest polecana przez dietetyków. ...
15 najlepszych źródeł witaminy C Witamina C, inaczej kwas askorbinowy, jest niezbędna do prawidłowej pracy naszego organizmu. Dostarczymy jej nie tylko poprzez stosowanie suplementów diety, ...
Miód lipowy – wartości odżywcze, wpływ na zdrowie, zastosowanie Miód lipowy uchodzi za jeden z najzdrowszych rodzajów miodu. Przede wszystkim wykazuje silne działanie antybiotyczne, przeciwzapalne i wykrztuśne, dlatego te...
Mleczko pszczele – na co pomaga? Właściwości i wartości odżywcze Mleczko pszczele to naturalny produkt pszczeli, który wykazuje silne właściwości prozdrowotne. Jakie substancje znajdziemy w jego składzie? Na jakie dolegliw...
Tran – właściwości, działanie, dawkowanie. Jak tran wpływa na zdrowie? Czy tran jest rzeczywiście zdrowy? Co zawiera i jak oddziałuje na nasz organizm? Czym różni się tran od oleju z wątroby rekina? Kto powinien sięgać po tran i...
Propolis – na co pomoże i jak go stosować? Sprawdź lecznicze właściwości Propolis (kit pszczeli) to naturalny produkt, który zawiera około 300 substancji biologicznie czynnych. Dzięki temu pozytywnie wpływa na naszą odporność i zd...
Pierzga – jak stosować? Poznaj lecznicze właściwości Czym jest pierzga pszczela i jakie są jej wartości odżywcze? W jaki sposób wpływa na nasze zdrowie? Jak ją stosować? Jaka jest dzienna zalecana dawka do spoż...
Witamina C – źródła i produkty spożywcze bogate w kwas askorbinowy Witamina C, określana również jako kwas askorbinowy, należy do grona witamin rozpuszczalnych w wodzie. Nasz organizm nie jest w stanie sam jej wyprodukować, ...
Miód – czy jest zdrowy? Rodzaje miodu, właściwości, zastosowanie Miód to produkt spożywczy, który króluje w naszych kuchniach. Znany jest przede wszystkim ze swoich właściwości zdrowotnych oraz z tego, że jest wytwarzany p...
Picie wody z cytryną – hit czy kit? Woda z cytryną jest znana przede wszystkim ze zdrowego składu chemicznego. Czy mieszanka wody z sokiem rzeczywiście jest tak zdrowa? Jakie właściwości ma cyt...